Безплатно - от къде? как? защо? | Електронни книги | Всичко за NIKON

За един по-вкусен и здравословен живот!

  • RSS
  • Facebook

581 big 150x150 Как да подредим кухнята?От край време кухнята в бита на българина е една от най-ползваните помещения. Обикновено това е стаята, в която се събира семейството сутрин за закуска и кафе и вечер за вечеря. Тук се споделят важните семейни новини, приготвя се храната за любимите ни хора и това е кътчето където общуваме. Важно е кухнята да бъде уютна, стилна и удобна.

Цветовете, трябва да бъдат добре подбрани. Разбира се изберете цвят, който вие самите харесвате най- много, но не забравяйте, че цветовете могат да повлияят на апетита. Светлите тонове оптически увеличават пространството, докато по-тъмните го намаляват. Оранжевият цвят в различните му нюанси носи енергия, а зеленият отпуска и създава усещане за лекота, комбинацията от сиви и бели тонове пък придават стил и благородство на кухнята. Независимо на какъв цвят ще се спрете, имайте предвид че материалите са не –по малко важни за уюта и удобството. Определено подът на кухнята трябва да бъде от материал, който се мие лесно – плочки или балатум. Ако се спрете на тапети за стените предпочетете такива които понасят влага и могат да се мият. Около печката и мивката най-добре сложете плочки или друго предпазно покритие, тъй като често пръска вода или мазнина и лесно се зацапва.

Вградената кухня ще ви спести доста пространство, тъй като може се изготви по индивидуален проект, а и можете да вградите всички електроуреди в шкафовете – миялна машина, хладилник, печка и дори пералня. Важен елемент от модерната кухня е абсорбаторът, който поглъща неприятните миризми.

Добра идея е да поставите печката, мивката и мястото за рязане и приготовление на храната близо едно до друго, за да си спестите притичване из кухнята. Още един плюс на вградената кухня е че имате възможност да си поставите плот върху шкафовете и вградените уреди, което е изключително удобно, а може да бъде и красиво допълнение на аранжировката ви. Имате възможност да поръчате плот със специален рисунък или дори с пейзаж.

Източник: http://vkusnotiiki.net/Безплатно - от къде? как? защо? | Електронни книги | Всичко за NIKON