Безплатно - от къде? как? защо? | Електронни книги | Всичко за NIKON

За един по-вкусен и здравословен живот!

  • RSS
  • Facebook

parfumi podpravki Как да премахнем бръчките около очитеКожата около очите е най-тънка и най-чувствителна. Структурата й не се различава силно от структурата на кожата на тялото, но под кожата на очите няма мускули и подкожна мазнина, затова тя е склонна към разтягане.

Първите бръчки се появяват именно около очите. Дори да нямате и една бръчица около очите, не пренебрегвайте тази зона на лицето и полагайте грижи за нея.

Колкото по-рано започнете да се грижите за околоочния си контур, толкова по-добре. Заради липсата на подкожна мазнина кожата около очите лесно се изсушава и губи еластичността си.

Когато сте будни, кожата на клепачите постоянно е подвижна и ако не е достатъчно овлажнена и подхранена, първите бръчици бързо ще се появят в тази област.

Нанасяйте леки кремове около очите си, ако сте под тридесет години. Специалните натурални масла, които се продават във всяка аптека, ще заменят кремовете.

Избягвайте кремове с ланолин, тъй като понякога при употребата на такива средства кожата около очите се зачервява и се подува. След тридесетия си рожден ден наблегнете на по-качествена козметика за кожата около очите.

С помощта на бананова маска можете да изгладите фините бръчици около очите. Намачкайте четвърт банан с една супена лъжица разтопено масло. Нанесете под очите, като леко го потупвате с възглавничките на пръстите си и оставете да действа двадесет минути. Измийте с топла вода.

Друго средство срещу бръчки под очите е да залеете с половин чаена чаша студена вода дна супена лъжица ленено семе. Кипнете и сварете до образуване на гъста каша. Прецедете и нанесете върху кожата около очите. След двадесет и пет минути измийте с хладка вода.

Полезно за кожата около очите е да я намазвате с белтък. Нанесете един слой белтък, изчакайте да изсъхне и нанесете следващия. Повторете три-четири пъти. След като стягането стане нетърпимо или след петнадесет минути измийте с хладка вода.

 

Източник: ezine.bgБезплатно - от къде? как? защо? | Електронни книги | Всичко за NIKON