Безплатно - от къде? как? защо? | Електронни книги | Всичко за NIKON

За един по-вкусен и здравословен живот!

  • RSS
  • Facebook

body compare st 300x197 Можете да отслабнете и без диетиДумата “диета” най-вероятно е една от най-често употребяваните от жените. През по-голямата част от живота си, нежният пол е подложен на непрекъснати и жестоки диети.

Може би режимът ви е горе-долу следният: 2-3 дни необузнато плюскане, след което жестока диета. И си мислите, че това е полезно за организма ви, неограниченото ядене няма да се отрази на талията ви, но дори и да се отрази, в следващите “постни” дни натрупаното излишно тегло ще изчезне.

Този режим обаче е вреден за здравето ви. Ето защо, най-добре спазвайте следните правила. Те не само ще ви помогнат да се сдобиете с желаната фигура, но и ще се отразят благоприятно и на здравето ви. Трябва да проумеете, че отслабването е възможно и без диети.

- Като начало, половин час преди всяко хранене, изпивайте по чаша вода. Тя ще помогне на стомаха с храносмилането, а и ще намали чувството ви за глад.

- Спрете с режима “едно хранене на ден”, а яжте по три пъти – сутрин, обед и вечер. Ако пропуснете някое от храненията, по време на следващото ще приемете по-голямо количество храна.

- Ако изпитвате глад, дори яжте и повече от 3 пъти на ден. Всички знаят правилото, че е по-добре да се яде често, но на малки порции. Стоп! Тук трябва да направим задължително уточнение, че не трябва на всеки 10 минути да ядете шоколад, бонбони и сандвичи, например. Винаги най-добрият вариант са плодовете или зеленчуците. Ако пък не можете без сладко, по-добре замезвайте сушени плодове, вместо вафли или сладкиши.

- Добре ще е, ако на обяд на трапезата ви има бульон или зеленчукова супа. Вечерята – лека. Без тестено, мазно или сладко. И не по-късно от 19-20 часа.

- Избягвайте висококалоричните продукти. Наблягайте на такива с ниско съдържание на калории и с ниско съдържание на въглехидрати.

- Не на последно място – спортувайте. Дори и най-елементарната гимнастика пред телевизора по време на любимия ви сериал, ще е полезна за фигурата ви. Вместо с автомобил, ходете пеша на работа. Вместо асансьор – ползвайте стълбите.

 

Източник: gotvach.bgБезплатно - от къде? как? защо? | Електронни книги | Всичко за NIKON