Безплатно - от къде? как? защо? | Електронни книги | Всичко за NIKON

За един по-вкусен и здравословен живот!

  • RSS
  • Facebook

karpa na glavata 300x175 Маски за бърз растеж на косатаС помощта на специални маски за коса, които могат да се приготвят в домашни условия, можете да ускорите растежа на косата ви и дори да я направите по-гъста.

Повечето от рецептите се базират върху това, че някои от съставките загряват кожата на главата и по този начин предизвикват приток на кръв към луковиците на космите.

Една от най-полезните в това отношение е маската с горчица. Необходими са 2 супени лъжици суха горчица, 2 супени лъжици гореща вода, 1 жълтък, 2 супени лъжици зехтин, 2 чаени лъжици захар.

Разделете косата на кичури и нанесете маската, която се получава, като смесите всички съставки до еднородна смес. Нанасяйте маската върху кожата на главата.

Маската не трябва да попада върху краищата на косата. След като я нанесете, увийте главата с найлон или целофан, отгоре сложете топла шапка или дебела кърпа.

След 15 до 45 минути, взависимост от вашата издържливост, измийте добре косата с шампоан. Правете маската не по-често от два пъти седмично.

Бързо расте косата, ако редовно я глезите с желатинова маска. Желатинът съдържа много протеин, необходим за косата. За маската са ви необходими 1 супена лъжица желатин, 3 супени лъжици гореща вода, 1 чаена лъжичка шампоан.

Желатинът се разтваря с горещата вода, разбърква се добре, за да няма бучки и се оставя да набъбне. След това се добавя шампоанът и се разбърква.

Маската се нанася върху косата и се покрива с найлон, след половин час се измива с топла вода и шампоан. Добре е и ако добавяте по една щипка желатин през два дни в студените си напитки.

С маска от лук и коняк се възстановява косата и растежът й се ускорява. Единственият неприятен страничен ефект на маската е миризмата на лук, но тя лесно се отстранява, като миризмата му се неутрализира с лимон и етерични масла.

За приготвянето на маската са необходими 2 супени лъжици коняк, 1 жълтък, 1 супена лъжица течен мед, 1 супена лъжица зехтин, сокът от 1 настъргана глава лук, 1 супена лъжица лимон, 10 капки етерично масло.

Смесете продуктите, втрийте в кожата на главата и оставете да действа от 15 до 20 минути, като покриете главата си с целофан или найлон и отгоре с хавлиена кърпа. Измийте с топла вода и шампоан.

За бърз растеж на косата използвайте леко затоплена бира. С нея изплакнете косата няколко пъти, като оставяте да изсъхне, след което изплакнете с вода. Процедурата е дълга, но ефектът е изненадващ.

 

Източник: ezine.bgБезплатно - от къде? как? защо? | Електронни книги | Всичко за NIKON